ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА НА ВРЕМЕ УПОЗОРАВАЛА!
29.03.2015

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА НА ВРЕМЕ УПОЗОРАВАЛА!

Ситуација у поплављеним подручјима опасна по здравље”, изјавио је у емисији Нишке телевизије директор Института за јавно здравље, проф. др Бранислав Тиодоровић.

Након закључка Скупштине Градске општине Палилула да се затражи од Градског штаба за ванредне ситуације да прогласи ванредну ситуацију на поплављеном подруцију општине уследио је негативан одговор проф.др Жарка Ранковића, заменика председника градског Штаба, уз изјаву да ситуација није критична и за то не постоји законска основа. „Град Ниш има довољно ресурса да реагује у оваквим ситуацијама - нагласио је професор Ранковић”.

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић упутио је 17.марта захтев Инстититу за јавно здравље у Нишу да изврши узорковање воде и земљишта како на територији општине Палилула тако и у селу Белотинац у општини Дољевац, које се граничи са Горњим Међуровом. Затражено је и од Ветеринарског института да процени стање угрожености сточног фонда и могућност појаве болести "плави језик", коју преносе комарци и крпељи. Први резултати достављени из нишког Института за јавно здравље показали су да је била оправдана забринутост грађана са угроженог подручија и забринутост руководства општине Палилула.

"Ситуација у поплављеним подручјима на територији градске општине Палилула и у селу Белотинац је опасна по здравље, оценио је за Нишку телевизију директор Института за јавно здравље проф. др Бранислав Тиодоровић. Он је упутио упозорење становницима тог дела града да се искључиво користе водом из водовода јер вода из бунара још није за употребу, а апелује и на све грађане да до даљег не конзумирају воће и поврће из поплављених делова.

НТВ - Б.Тиодоровић: ”Ситуација у поплављеним подручјима опасна по здравље”